Класическа победа с 3-0 над гостуващия Рилски спортист (Самоков) взе футболният тим на Хебър в първия си домакински мач от началото на пролетния полусезон.

Заради студеното и много неприятно за футбол време срещата от 20-тия кръг на трета Югозападна футболна лига изгледаха не повече от 200 зрители, дошли на стадион „Георги Бенковски” да видят тотално обновения през зимата тим на Хебър.
Хебърци започнаха вихрено и още в 4-та минута пропуснаха да поведат след удар на Ангел Лачов, който направилият отличен мач страж на гостите успя да парира. В тези минути хебърци държаха здраво инициативата и не след дълго бяха възнаградени.

В 17-та минута след центриране отляво Цветелин Тонев засече топката в мрежата на Рилецо за 1:0.

В 25-та минута пък другия Цветан в отбора на Хебър – Павлов се оказа в прегръдките на своите, след като оползотвори подаване от десния фланг за 2-0.
След почивката самоковци заиграха по-уверено, но въпреки това не се виждаше как Хебър може да допусне обрат. Пазарджиклии стояха добре тактически на терена и почти не позволяваха на противника да стига до сериозни опасности.

В редките случай, когато това все пак ставаше факт защитата и вратарят Георгиев бяха на висота. Точка на спора в мача сложи резервата Георги Георгиев, който в 83-та минута фиксира крайното 3-0 за домакините след бърза контраатака и подаване от десния фланг.